παθησεις σπονδυλικης στηλης - AN OVERVIEW

παθησεις σπονδυλικης στηλης - An Overview

παθησεις σπονδυλικης στηλης - An Overview

Blog Article

Οι παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, χωρίζονται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:

Φυσικοθεραπεία - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Η φυσιοθεραπεία ή φυσικοθεραπεία είναι μία από τις σπουδαιότερες επιστήμες υγείας, ιδίως στη σύγχρονη εποχή.

Σύνδρομα υπέρχρησης (τενοντοπάθεια, επικονδυλίτιδα κ.τ.λ.) -

Τα συμπτώματα της οσφυαλγίας για παράδειγμα, είναι δυνατόν να υποχωρήσουν κατόπιν δύο ή και τριών ολοκληρωμένων συνεδριών.

Με τον όρο "συντηρητική θεραπεία/αντιμετώπιση" αναφερόμαστε στον περιορισμό των δραστηριοτήτων του ασθενούς, στη χρήση ειδικού κηδεμόνα ή της γνωστής σε όλους ζώνης οσφύος και στη φυσικοθεραπεία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η στένωση της σπονδυλικής στήλης συμπιέζει τη ρίζα του νεύρου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά μήκος του πίσω μέρους του ποδιού.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται στο  Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Μαρούσι).

Διαρθρωτικές παραμορφώσεις των εμπλεκόμενων σπονδύλων μπορεί να προκαλέσουν στένωση του σπονδυλικού σωλήνα.

Σχετικά με τον περιορισμό των δραστηριοτήτων που αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό που αποζητούμε από τον ασθενή μας είναι η αποφυγή δραστηριοτήτων που επιφέρουν πόνο ή επιδείνωση των κλινικών συμπτωμάτων που ήδη υπάρχουν.

Η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης, που επιτυγχάνεται με τους χειρισμού αυτούς, ελευθερώνει το νευρικό σύστημα, βοηθάει τον οργανισμό στην ανάκτηση της έμφυτης ικανότητάς του για αυτο-ίαση και εξαλείφει τις αιτίες του πόνου.

Βρισκόμαστε όρθιοι και τοποθετούμε το πόδι μας πάνω σε μία καρέκλα ή ένα σκαλάκι. Το σώμα μας έχει μία σωστή στάση και διατηρούμε ένα σταθερό ρυθμό εισπνοής/εκπνοής.

Παιδιά και νέοι σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζουν click here αυχενικό σύνδρομο εκτός αν τραυματιστούν ή υπερβάλλουν στην άσκηση, με αποτέλεσμα να καταπονούνται οι μύες.

Προκειμένου δε να διαμορφωθεί το πλάνο θεραπείας του κάθε ασθενούς και να τεθούν οι ειδικότεροι στόχοι της θεραπείας, ο θεραπευτής προβαίνει καταρχάς σε εξέταση της κλινικής εικόνας του ασθενούς, καθώς και των τυχόν υπαρχουσών απεικονιστικών εξετάσεων αυτού.

Ενώ άλλες εμφανίζουν μία σχετική αποτελεσματικότητα σε περιπτώσεις όπως:

Report this page